14.2.2014

Buzzador: Watson- tv-palvelu, osa II

Watson-buzzaus vetelee viimeisiä päiviä. Täytyy sanoa, että tämän buzzauskampanjan parissa on viihtynyt keskivertoa paremmin.

Aiemmassa postauksessani kerroin myöhemmin kirjoittavani kokemuksia elokuvavuokraamisesta Watsonin kautta. Nyt on sekin puoli testattu.




Elokuvavuokraus on sinällään yksinkertaista: valitset haluamasi elokuvan, syötät pin-koodin ja istut popcornien kanssa tv:n eteen. Ainakin Makuunin puolella elokuvavalikoima voisi olla laajempi, joskin vaihtoehtoja löytyy kuitenkin laidasta laitaan. Tarjolla on myös mahdollisuus vuokrata elokuvia CMore Playn puolelta. Jokaisen elokuvan kohdalla pääsee lukemaan tarkempia tietoja (kuvaus, näyttelijät, ikäraja, vuokrahinta, katsojien arviot tähtinä, jne.) ko. teoksesta. Tavallisen vuokraelokuvan tapaan Watsonin kautta vuokratun Makuuni- elokuvan voi pysäyttää tauolle koska tahansa. Sen voi myös katsoa vuorokauden aikana niin monta kertaa kuin haluaa.




Itse koin hieman ongelmalliseksi mieleiseni elokuvan löytämisen. Elokuvien kahlaaminen tuntui raskaalta ja menihän siinä aikaakin tovi jos toinenkin. Helpompaa olisi ollut, jos olisi tiennyt mitä elokuvaa etsii, tällöin olisi onnistunut haku aakkosten kautta. Elokuvat saa hakuvaiheessa jaoteltua aakkosten tai kategorian mukaan, niin ikään löytyvät "katsotuimmat"- sekä "uutuudet"-listat. Usea suhteellisen uusi elokuva puuttui listalta kokonaan.




Ensimmäinen vuokraamani elokuva toimi moitteetta. Elokuva oli itselleni ennestään vieras, mutta osoittautui katsomisen arvoiseksi. Toinen vuokraus ei onnistunut yhtä hyvin, vaan ilmeisesti elokuvan äänipuolessa oli jotakin vialla. Tämän kyseisen elokuvan kohdalla asia ei tosin erityisemmin häirinnyt, mutta tietysti mukava olisi ollut, että äänikin olisi ollut kohdallaan.




Kaiken kaikkiaan Watsonin testaaminen on ollut mukavaa ja palvelu on toiminut hyvin. Alla vielä selkeä lista plussista ja miinuksista.

Watson- tv-palvelu kokonaisuudessaan:

+ toimivuus
+ valittujen kanavien jatkuva tallennus (ei koske Nelosta, Liviä eikä Jimiä, jotka kieltäneet moisen)
+ tallennettujen ohjelmien haku aakkosittain
+ selkeys
-  kaukosäädin hieman lelumainen
-  asennusohjeissa hieman toivomisen varaa

Makuunin elokuvien vuokraaminen Watsonin kautta:

+ yksinkertaista ja nopeaa 
+ hinnat edulliset/ melko edulliset
- elokuvavalikoima suppeahko
- mieleisen elokuvan löytyminen hankalaa, jos ei tiedä tarkkaan mitä hakee

Kuten aiemmassa postauksessani mainitsinkin, saattaisi taloutemme hyvinkin päätyä Watson- asiakkaiksi, mikäli tarjolla olisi kaipaamamme maksu-tv-paketti. Tämän kokeiluni perusteella kallistun palvelun kohdalla epäilemättä enemmän plus- puolelle, voin jopa suositella palvelua. Kätevä heille ja meille, jotka eivät ehdi istahtaa tv:n ääreen ohjelma-aikataulujen mukaan!