9.11.2014

Hopottajat: Myllyn Paras Voitaikinataskut

Pääsin hiljattain mukaan Hopottajien kampanjaan, jossa testiin otettiin Myllyn Paras Voitaikinataskut. Kyseessä on pakastetuote, joka on sellaisenaan valmis paistettavaksi. Tästä Hopottajien kampanjasivulle.

Kuva lainattu: www.myllynparas.fi


420 gramman painoinen pakkaus sisältää kymmenen paistovalmista taskua. Käyttö on yksinkertaista:
  • laita uuni lämpenemään +225 asteeseen 
  • ota pakkaus pakastimesta
  • laita jäiset taskut suoraan paketista leivinpaperin päälle uunipellille
  • paista uunin keskitasolla n. 15 minuuttia
  • ota valmiit taskut uunista, anna jäähtyä ja täytä mieleiselläsi täytteellä



Taskuihin sopivat sekä makeat että suolaiset täytteet, mikä on tietysti todella hyvä juttu! Taskut saa näin ollen sopimaan hyvin kahvitteluhetkiin, juhliin tai vaikkapa hieman tavanomaista luksuksemmalle aamiaiselle.




Kooltaan taskut ovat n. 10 x 7,5 cm ja uunissa paistuessaan kohoavat n. 5 cm paksuiksi lehteviksi ihanuuksiksi. Pinta ei vaadi minkäänlaista voitelua saavuttaakseen kauniin kullanruskean värin.



Itse täytin testitaskuni makeasti kahdenlaisella täytevaihtoehdolla: banaani-kinuski ja puolukka-kinuski. Täyte oli molemmissa tapauksissa erittäin helppo tehdä. Puolukkaversioon survoin kotimaisia pakastepuolukoita ja laitoin sellaisenaan taskuun. Banaanit puolestaan pistin siivuttaen. Kinuskitäyte oli molemmissa sama:

  • 2 dl kermaa 
  • 2 dl fariinisokeria
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri (itse laitoin osan fariinisokeria ja osan tummaa muscovadosokeria). Anna kiehahtaa (saa kuplia näkyvästi) koko ajan sekoitellen. Jäähdytä hyvin(!). Saa mieluusti jäähtyä jääkaapissa vaikka yön yli, pääasia kuitenkin, että on kunnolla ja läpikotaisin jäähtynyt kylmäksi. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi kinuskivaahdoksi.


Kinuskinen vaahto sopii loistavasti niin pehmeän makean banaanin kuin kirpakamman puolukankin seuraksi. Oma suosikkini puolukka, banaaniversio enemmän lasten makuun. Yhtä kaikki, makeannälkä lähtee taatusti! Muscovadosokeria käyttämällä kinuskivaahtoon tulee hienoinen lakritsamainen sivumaku.



Kokeilun perusteella voin lämpimästi suositella voitaikinataskuja kiireiselle, jauhopeukalottomalle tai henkilölle, joka vain haluaa päästä helpommalla. Toimivia, monikäyttöisiä, maultaan hyviä, eivätkä ylettömän hintaviakaan.

Loppuun listausta:

+ helppo ja nopea käyttää!
+ sopii monenlaiseen tarjoiluun
+ ok-hintainen
+ vähälaktoosinen
- itse tehty on aina itse tehty, eivätkä nämä luonnollisestikaan sitä ole 
- (vain) vähälaktoosinen