22.10.2015

Hopottajat: Eukanuba Daily Care- koiranruoka

Pääsin hiljattain mukaan Hopottajien Eukanuba Daily Care- koiranruokakampanjaan. Kyseisessä kamppiksessa onnekkaat pääsivät testailemaan tätä erilaisiin herkkyyksiin taipuvaisille koirille suunniteltua sarjaa omalla koirallaan ja kertomaan sen perusteella kokemuksia eteenpäin.

Taloudestamme löytyy siis koira, rodultaan shetlanninlammaskoira. Tämä perheenjäsenemme on iältään 8-vuotias ja rotuisekseen isohko tapaus, jolla herkkä vatsa. Huomattu on kokemuksen kautta, että vehnä ja mahdollisesti nauta eivät ole aivan ihanteellista ravintoa meidän karvakaverille, joten vältellään kyseisiä aineksia sisältäviä ruokia. Pieniä määriä vatsa sietää, suuremmista tai säännöllisemmistä annoksista tulee ongelmia. Ja oireiluun lukeutuvat siis kaikenlaiset ruoansulatukselliset hankaluudet, voimakkaimmin oksentelu.

Tässä olen, enkä muuta voi! Antakaa anteeksi hapsottava turkkini, en huomannut varautua kuvaukseen päikkäreiltä herättyäni.



Eukanuban Daily Care- sarjassa on valittavana useampia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin. Vaihtoehdot ovat (suluissa suorat suomennokset)

  • Sensitive Digestion (herkkä ruoansulatus)
  • Sensitive Skin (herkkä iho)
  • Overweight/Sterilized (ylipaino/steriloitu)
  • Sensitive Joint (herkkä nivel)

Kaikista yllä mainituista ruokavaihtoehdoista löytyy tarkempi kuvaus Hopottajien kampanjasivulta.

Meille testiin valittiin Sensitive Digestion, harkinnassa oli myös Overweight/Sterilized- versio. Koiramme on siis myös steriloitu ja iän myötä on alkanut paino nousta hieman turhan korkeaksi. Suurempana ongelmana kuitenkin koin vatsan, koiralle on hankala löytää sopivaa kuivaruokaa. Tästä syystä päädyimme testaamaan herkälle vatsalle suunniteltua ruokaa.


Testiä on nyt jatkunut nelisen viikkoa. Erityisiä muutoksia ei koiran ulkoisessa olemuksessa ole tapahtunut, mutta eipä sellaisia odotettukaan. Ruoka on maistunut koiralle erittäin hyvin ja nappulat ovat oikein passelin kokoisia. Elimistö on kestänyt ruoan ongelmitta, vatsan toimintakaan ei ole häiriintynyt tavalla eikä toisella. Riittoisaksikin on ruoka osoittautunut. Olemme siis olleet uskoakseni koiraa myöten tyytyväisiä tuotteeseen.


Yksi erityisen kiva asia ruokaan tai tarkemmin ottaen ruokapakkaukseen liittyen täytyy vielä kertoa. Pienet asiat tekevät ihmeen iloisiksi ja tässä tämän ruokapakkauksen ilostuttaja:


Vetoketjumaisen pussinsulkumekanismin helppous ja siisteys on aivan mahtava! Hajutkaan eivät pussista leviä muualle, vaan pysyvät siellä missä niiden kuuluukin. Loistavaa!


Se täytyy mainita, että en ole erityisen vihkiytynyt teollisten koiranruokien ainesosaluetteloiden tutkimiseen, vaikka tosiaan taloudessa on koira jo vuosia ollutkin. Ainesosaluettelo ei avaudu itselleni kovin hyvin, eikä asioiden hahmottamista ja kannan ottamista helpota se, että näidenkin juttujen suhteen löytyy hyvin monta eri koulukuntaa. Tietysti varmasti paras ratkaisu olisi koiralle ruokinnassa linja, joka sisältäisi mahdollisimman olemattoman määrän mitään teollista luonnollisten ainesosien korvaajana. Omalla kohdallamme olemme monen mutkan ja juonenkäänteen kautta päätyneet tähän ruokinnalliseen lopputulokseen missä nyt olemme. Kuulisin kuitenkin mieluusti näkemyksiä valveutuneemmilta koiranomistajilta, mitä ollaan mieltä Eukanuba Daily Care- sarjan tuotteiden ainesosista.

Eukanubaan olimme siis tällä kertaa oikein tyytyväisiä. Tehdäänpä vielä loppuun pieni plussat ja miinukset- lista:

+ maistuva
+ nappulat sopivan kokoisia ja helppoja pureskella
+ pussinsulkumekanismi!
+ muovinen pussi (ei ehkä ympäristön kannalta plussa, mutta kuljetuksen kannalta kyllä)
- hinta
- hiukan olen kateellinen hammaskiven muodostumista ehkäisevästä ainesosasta(?), jota ei löytynyt testaamastamme ruoasta (kuten Sensitive Joint- ruoasta)