13.12.2014

Buzzador: Stabilo Easy Ergonomics Experts, osa II

Lasten luovuudella ja mielikuvituksella ei ole rajaa. Parhaimpia välineitä tämän rikkaan maailman esille tuontiin ovat mm. erilaiset piirustusvälineet. Meidän taloutemme lapsukaiset ainakin ovat innokkaita piirtelijöitä ja värittelijöitä, taideteoksia syntyy lähes päivittäin.


Itseä harmittaa monesti piirtely- ja värittelytouhuja vierestä seuratessa se, etteivät kynät useinkaan tahdo pysyä kovin pitkään kovin hyvässä kunnossa. Stabilon Easy Ergonomics Experts- kynien kohdalla olikin mukava huomata, että laadussakin löytyy! Kynät ovat pysyneet ahkerassakin käytössä erinomaisessa kunnossa.

Värikynien kunto on moitteeton ankarasta testaamisesta huolimatta, väärään rasiaan tosin näkyy osa eksyneen.

Entäs kynäsarjan ergonomisuus ja vaikutus oikeaa kynäasentoa opetellessa? Näin aikuisenkin käteen tuntee, että kyseisistä kynistä saa hyvän ja tukevan otteen. Urien ansiosta sormet ohjautuvat omille paikoilleen sen ihmeemmin asettelematta ja ote tuntuu kaikin puolin toimivalta. Meidän lapsilla on ollut toisinaan pieniä hankaluuksia saada kynästä oikeoppinen ote, joskin asiassa toki on harjaannuttu esiopetuksessa ja jo sitä edeltävänä aikana hoitopaikalla. Stabilon kyniä käyttäviä lapsia seuratessakin huomaa, että urien ohjaama kynäote pysyy hyvin, eikä vaadi juuri korjaamisia.



Näin aikuisen ja äidin näkökulmasta Stabilon Easy Ergonomics Experts- puuvärit saavat erityisen kiitoksen värien intensiivisyydestä. Kynistä tosiaankin tulee väriä ja vieläpä kunnollista sellaista. Useisiin puuväreihin on saanut ajan saatossa pettyä, kun jälki paperilla onkin ollut hailakkaa. Stabilon kynien laatu myös on vakuuttanut, sillä vielä kertaakaan ei ole terä katkennut! Ei sen enempää teroittaessa kuin piirrellessäkään.


Kuten aiemmassa postauksessani totesinkin, lyijytäytekynä on jotakin sellaista, jota en heti ensimmäiseksi tulisi ostaneeksi omille lapsilleni. Siitäkin huolimatta, että moinen kyllä kiinnostaa lapsia. Sarjan lyijytäytekynä on kyllä osoittautunut sekin toimivaksi ja laadukkaaksi, erityisesti vanhempi lapsista tykkää kovin piirrellä ja kirjoitella juuri sillä. Peruslyijykynät lienevät jääneen vähimmälle käytölle testin aikana.


Plussat ja miinukset listamuodossa:

+ laadukkaa, kestävän oloiset
+ puukynissä hyvät, selkeät värit
+ kynien urat todella ohjaavat oikeaan kynäotteeseen
+ kynien visuaalinen ilme mukava
+ oikea- ja vasenkätisyys merkitty hyvin sekä pakkaukseen että itse kyniin.
+ lapsille mieluisat käyttää
- puuväreissä voisi olla enemmän eri värisävyjä

Mietin hyvän tovin, mutta en tosiaan keksi oikeastaan mitään huonoa testatuista kynistä. Olen kaikin puolin tyytyväinen ja voin lämpimästi suositella kyseisiä kyniä jokaiseen lapsiperheeseen!

Iloista joulun odotusta!