4.1.2015

Buzzador: Vanish Oxi Action- tahranpoistajat


"Luota pinkkiin!"

Lähes jokainen (melkein uskalsin väittää jotta jokainen) lienee törmännyt jossakin mediassa Vanish Oxi Action- tahranpoistotuotteiden mainontaan. Itse en yleensä noteeraa mainontaa sen missään muodossa sen kummemmin, joten olen aina ohittanut Vanish- mainonnankin vain mainontana. Mainoksissa luonnollisesti aina luvataan kuu taivaalta ja kymmenen muuta hyvää sekä kaunista, mainosten tarkoitushan on saada kuluttaja ostamaan - omien kokemuksieni perusteella monesti jopa sen verran yliampuvalla tai suorastaan valheellisella mainonnalla, ettei toista ostokertaa tule.
Muun muassa tästä syystä itseni on vaikeakin ottaa mainoksia vakavissaan. Ja erityisesti tästä syystä on myös aivan loistavaa päästä mukaan Buzzadorin Vanish Oxi Action- kampanjaan!

 

Tässä kampanjassa testiin otettiin neljä Vanish- tuotetta: perinteinen Vanish Oxi Action- jauhe pinkissä purkissa, Vanish Oxi Action Crystal White- valkaiseva jauhe valkoisessa purkissa, Vanish Extra Hygiene- bakteereja tuhoava jauhe sekä Vanish Power Gel- geeli.
Pakkauksen mukana piti tulla myös testiliina, mutta jostakin syystä se oli jäänyt lähetyksestä uupumaan. Tämähän ei hidastanut testaamista, vaan vanha ja elämää nähnyt keittiöpyyhe pääsi suorittamaan elämänsä tahratestiä!

Suoraan pesusta tulleena ja silittämättömänä, valmis vastaanottamaan vaikeita tahroja.

Yllä kuva keittiöpyyhkeestä ennen sotkuja ja alla sitten testitahrojen kera.


Sotkettua tuli jos jotakin kotoa löytyvää, eikä luottamus Vanishia kohtaan kieltämättä varaukseton ollut. Tutkailin paketin mukana tullutta kätevää tahranpoisto-opasta ja sen perusteella lätkin tahroille eri tahranpoistoaineita. Jaosta tuli seuraava:

Vanish Power Gel:


  • ketsuppi
  • punajuuri
  • meikkivoide
  • curry
  • tee
  • mustikka
  • kahvi (tajusin liian myöhään, että joko teelle tai kahville olisi voinut testata jauhetta)

Vanish Oxi Action- jauhe (pinkki purkki)


  •   rasva
  • oliiviöljy
  • kuulakärkikynä
  • "ruoho" (sattuneesta syystä ruohoa ei ollut saatavilla, siispä käytin viherkasvin lehteä)
  • tussi
Extrana saatiin testiin myös veritahra, kun lapsen nenästä vuosi tyynyliinalle verta sopivasti kampanjan aikana. Tähän tahraan kokeilin Vanish Extra Hygiene- jauhetta.




Näin ollen valkaiseva Vanish Oxi Action Crystal White- jauhe jäi testaamatta. Yksi talvitakki kyllä odottaisi pesuun pääsyä, siihen on ikävästi jäänyt meikkitahroja. Laitan sen pesuun mahdollisimman pian ja raportoin tuloksia sen osalta sitten.

Tässä vielä tahranpoisto-opas:


 Vaan kuinka kävi tahrojen? Esikäsittelin tahrat tahranpoistoaineilla, annoin vaikuttaa ohjeissa mainitun ajan ja pesin pesukoneessa normaaliin tapaan normaalilla pesuaineella. Lopputuloksia voi katsella seuraavista kuvista (vasemmalla "ennen"- kuva, oikealla "jälkeen").














Kuvat puhuvat puolestaan, pääosin tahranpoistoteho oli todella hyvä! Tahrat olivat asianmukaisesti jämähtäneet ja kuivuneet 3-4 päivän ajan, siitä huolimatta lopputulos yllätti ainakin itseni. Ainoat tahrat, joista jäi näkyviä jälkiä pesun jälkeenkin, olivat meikkivoide, "ruoho" sekä tee. Teenkin kohdalla tahra on hyvin haalea, se näkyy lähinnä kirkkaassa päivänvalossa sekä kameran salaman valossa. Meikkivoidetahrassa käytin vaikeustason kasvattamiseksi vedenkestävää tuotetta, eikä se tosiaan ainakaan ensimmäisessä pesussa kokonaan lähtenyt. Ehkä liottamalla?

Kuinka kävi veritahran?


Olen ennenkin joutunut taistelemaan veritahrojen kanssa, mutta todeta täytyy, etteivät ne koskaan ennen ole kadonneet tekstiilistä niin tyystin, etten löytänyt edes häivähdystä kohdasta, jossa tahra oli aiemmin ollut... Toimi siis!

Testin lopputulos yllätti itsenikin, vaikka olen jopa aiemmin käyttänyt Vanish- tuotteita.

Oikeastaan ainoa asia, josta en käytön suhteen pitänyt, oli tuotteiden levittäminen. Luonnollisesti nestemäinen geeli sekä veteen sekoitettu jauhe tulevat kankaasta läpi, joten missä tahranpoistoaineen kankaalle levittää, on hieman kysymysmerkki. Omasta taloudesta ei (valitettavasti) löydy kodinhoitohuonetta tai muutakaan asianmukaista tasoa, jolla homman hoitaisi. Kättä vasten Vanish- tuotteet saattavat aiheuttaa kirvelyä ja polttelua (ainakin omalla herkällä ihollani). Päädyin kontalleni kylpyhuoneen lattialle, hoitui se tahranpoisto sitenkin. 

Lopuun vielä perinteiset plussat ja miinukset:

+ todella poistaa tahrat (ainakin useimmat)
+ runsas tuotevalikoima erilaisiin tarpeisiin
+ selkeät ohjeet (joskin hyvin pienellä fontilla)
+ kaikilla Vanish-tuotteilla Joutsen-merkki
+ lähes kaikki tuotteet hajusteettomia
+ osa tuotteista (mm. jauheet pinkissä ja vihreässä purkissa) Allergia- ja astmaliiton suosittelemia
- käyttö hieman hankalaa, jos taloudesta ei löydy sopivaa tasoa jolla tahranpoiston suorittaisi

Testiliina pesun jälkeen

Kokeilujen perusteella voin hyvillä mielin suositella Vanish- tuotteita tahranpoistoaineita kaipaaville. Luulenpa, että Vanish Power Gel, joka oli käytöltään tuotteista kätevin täsmätahranpoistossa, saattaa hyvin päätyä pysyvästi myös omaan kaappiini!

"Hyvästit tahroille!"