9.6.2013

Buzzador: Veet- kampanja

Pääsin taannoin osallistumaan Buzzadorin Veet- kampanjaan, jossa testattavaksi lähetettiin Veet EasyWax- sähkökäyttöinen vahauslaite sekä Veet Precision Wax & Care- vaha, joka on tarkoitettu kasvoille. Aiempaa kokemusta minkään sortin itse suoritettavista vahaamisoperaatioista en omannut, täysi noviisi liikenteessä siis!

Ensimmäiseksi otin testiin Veet Precision Wax & Care- tuotteen. Inhoan syvästi kulmakarvojen nyppimistä, sillä omani ovat äärettömän hankalan muotoiset (tai siis niillä ei ole luonnostaan muotoa). Yhden kerran kulmani on siistitty vahaamalla erään painajaismaisen - ja siten myöskin elämäni ensimmäisen ja ainakin toistaiseksi viimeisen - kasvohoidon yhteydessä lähes seitsemän vuotta sitten. Muistan vahauksen kirpaisseen, mutta olin todella tyytyväinen siihen, että kulmat pysyvät aika kivassa kunnossa hieman pidemmän aikaa, eikä iholle jäänyt myöskään ihan vaaleita ihokarvoja sojottamaan. Lähestyin siis Veetin kasvoille tarkoitettua vahatuotetta aavistuksen pelonsekaisin tuntein, mutta ennen kaikkea suurella odotuksella.


Vahan käyttö tapahtuu siten, että putkilocombon vaaleanpunainen vahapää upotetaan minuutin ajaksi juuri keitettyyn veteen. Tämän jälkeen vahaa sivellään iholle erittäin ohut kerros karvojen kasvusuuntaan ja asetetaan päälle yksi pakkauksessa mukana tulevista liuskoista. Tämän jälkeen napakkaa silittelyä ja rohkea riuhtaisu vastakarvaan samalla kiristäen ihoa. Lopuksi vielä levitellään käsitellylle ihoaluelle putkilocombon valkoisesta päästä rauhoittavaa voidetta.


Omalla kohdallani Veet Precision Wax & Care ei käytössä tuntunut ollenkaan niin pahalta, kuin olisi voinut kuvitella. Sain myös rohkaistua mieleni hyvin kiskaisuvaiheessa, päinvastoin kuin olin ennakolta kuvitellut. Lopputulokseen olin myös tyytyväinen, epätoivotut kulmakarvat lähtivät aika kivasti vahan mukana. Joitain karvoja toki jäikin, mutta kuinka paljon nopeampaa niiden muutamien nyppiminen onkaan vs. nyppiä kaikki ylimääräiset karvat yksitellen. Jostain syystä jääneiden karvojen nyppiminen ei edes sattunut vahauksen jälkeen niin paljon kuin yleensä ja ne lähtivät irti helpommin. Tiedä sitten oliko iho niin shokissa, ettei yksi nyppiminen enää tuntunut miltään vai vaikuttiko vaha asiaan, mutta tyytyväinen olin.
Ihon reagointi oli odotettua punoitusta, joka rauhoittui parissa tunnissa. Ihmeempää sivuoiretta ei vahauksesta kulmille aiheutunut.


Jälkimmäiseksi testiin pääsi Veet EasyWax- laite. Tämän suhteen olin hieman epäluuloisempi. Ennakolta vahauksen aiheuttama kipu jännitti jonkun verran, epäilin myös tuotteen sopivuutta omalle, erityisesti sääristä kuivalle iholleni. Onneksi laitteen ja itse vahankin väri vetosi hyvin naisellisen pinkillä ja vaaleanpunaisella sävymaailmallaan näyttäen siten vähän vähemmän pelottavalta.


Pääperiaatteet Veet EasyWaxin käytössä ovat samat kuin Precision Wax & Care- tuotteessa. Vaha levitetään myötäkarvaan, mukana tullut liuska silitellään vahakohtaan ja repäistään vastakarvaan irti. Laitteen käyttövalmiuteen saattaminen vaatii kuitenkin hieman enemmän vaiheita kuin ensimmäinen testattu tuote. EasyWax- laitteeseen on saatavilla kahdenlaisia vahasäiliöitä, joissa on keskenään erilaiset vahan levittämiseen tarkoitetut päät. Pakkauksen mukana tuli leveällä rullapäällä varustettu vahasäiliö, joka on tarkoitettu nimenomaan säärten vahaukseen. Saatavilla on tämän lisäksi kapeammalla rullapäällä varustettuja vahasäiliöitä. Kyseinen säiliö soveltuu kainaloille ja bikinialueelle.

 
Ensimmäisenä vaiheena vahasäiliö asetetaan paikalleen. Seuraavaksi EasyWax- laitteeseen kytketään virtajohto, jonka toinen pää tulisi olla yllättäen kiinni pistorasiassa. Laitteen ollessa päällä, syttyy sen etuosaan punainen merkkivalo. Kun laite on johdotettu, jätetään se telineeseen lämmittämään vahaa n. 20 minuutiksi. Vahan kunnolliseen pehmenemiseen saattaa mennä jopa 40 minuuttia, omalla kohdallani aikaa kului arviolta n. 25 min.
Vahan pehmittyä voi vahaamisen aloittaa. Laite rullaa vaaleanpunaisen vahan iholle kätevästi ja tasaisesti, homma toimi kuin rasvattu.


Etukäteen jännittämäni kipu osoittautui odotettua lievemmäksi. Ei ollut ongelmia suorittaa vahausta loppuun saakka. Iho toki reagoi, mutta ei dramaattisesti. Vahauksen jälkeen sääret olivat pienellä punaisella näpyllä, mutta jo parisen tuntia vahauksen jälkeen pilkut alkoivat olla tiessään. Iho tuntui melko pitkään jännän kihelmöivältä, hieman kuin puutumispistelevältä. Sen epämukavampia tuntemuksia ei ollut havaittavissa.
Testaamismielessä kokeilin leveää rullapäätä myös kainaloihin. Eihän siitä oikein mitään tullut. Vahan kyllä mielestäni sain aika hyvin kohdalleen, mutta karvat eivät siitä huolimatta kunnolla lähteneet. Etsin ongelmaan ratkaisua toisella kertaa. Kipuaistimuksesta sen verran, että kainaloissa kyllä tuntui eri tavalla kuin säärissä. Pisti hiukan irvistämään. Punoitusta ei ilmennyt.

Ehdottomasti ainoan suuren miinuksen EasyWax saa minulta siitä, että sääriin jäänyttä ylimääräistä vahaa ei tahtonut saada pois sitten millään. Pakkauksen mukana tulleesta jälkihoitopyyhkeestä ei ollut mihinkään, kuten ei myöskään ohjeessa suositellusta vauvaöljystä. Todella tehokkaaksi huomasin vasta pidemmän taistelun jälkeen oliiviöljyn, jota joku oli Buzzadorin Facebook- sivulla suositellut ratkaisuksi kyseiseen ongelmaan. Oliiviöljy lopulta poisti vahat kuin taikaiskusta. Saatoin tosin tehdä itsekin virheen siinä, etten poistanut vahajäämiä välittömästi vahauksen jälkeen. Ensi kerralla tiedän paremmin.

Lopuksi vielä yksinkertainen plussat/miinukset- lista molemmista tuotteista.

Veet Precision Wax & Care

+ nopea!
+ poistaa vaaleatkin karvat
+ lopputulos pysyy kohtalaisen pitkään
+ ylimääräinen vaha lähti helposti pelkällä vedellä pyyhkimällä
- ensimmäisen käyttökerran jälkeen käyttö hieman sotkuista (tuubin kärkeen jäänyt vaha ei lämpiä)


Veet EasyWax

+ ihana väri
+ helppokäyttöinen
+ /- jännä tuoksu, muistuttaa paljolti tervaa (jollaista tuoksumaailmaa en tuotteelta odottanut)
- vahajäämät todella hankalia poistaa (kunnes kokeilin oliiviöljyä)


Yhteenvetoa vielä sanallisesti.
Veet Precision Wax & Care- tuotteeseen olin niin tyytyväinen, että todennäköisesti jää käyttööni testiversion loputtuakin, hinnasta hieman riippuen.
EasyWax- tuotteesta en ole aivan yhtä varma. Aion vielä seurailla mitä ihoni tuotteesta tykkää pidemmällä aikavälillä. Haluaisin myös kokeilla kainaloihin kapeampaa rullapäätä ja nähdä saanko jutun toimimaan. En kuitenkaan tässä vaiheessa sano suoraan ei.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti