1.2.2014

Buzzador: Watson- tv- palvelu

Pääsin hiljattain mukaan Buzzadorin Watson- kampanjaan. Watson on Anvian tarjoama tv-palvelu, jossa tv-kanavia ja/tai yksittäisiä ohjelmia voi tallentaa, vuokrata Makuunin elokuvia, ostaa kanavapakettipalveluita, jne.

Watson- palvelun tilatessaan joutuu hankkimaan pömpelin, jonka kautta palvelu toimii. Tämä pömpeli - viralliselta nimeltään tv-tikku - mahdollistaa Watson- palvelun käyttämisen tv:n, tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen (Android & iOS) kautta. Palveluhan toimii netin välityksellä ja suositusnopeus tiedonsiirtonopeudelle on vähintään 10 Mbit/s.


Käytännössä palvelun käyttöönotto menee niin, että Watsonin nettisivuilta tehdään tilaus, jonka jälkeen jäädään odottelemaan tv-tikun saapumista. Kun tikku saapuu ja on asennettu paikoilleen, pääsee palveluun kirjautumaan tiedoilla (sähköposti ja itse valittu salasana), jotka tilausta tehdessään antoi.


Palvelun hallinnointi onnistuu sekä itse palvelun että nettisivujen kautta. Kätevää mielestäni! Olen tykännyt palvelusta kovasti, se on tällaisen itseni kaltaisen huonomuistisen pelastus. Valitsemiensa tv-kanavien ohjelmat ovat katsottavissa kuluneen kahden viikon ajalta, lisäksi saa ohjelmoitua tiettyjen ohjelmien tallennuksia joko yksittäin tai jatkuvalla tallennuksella (ts. sarjoille, jotka toistuvat samaan aikaan samana viikonpäivänä). Nämä erikseen tallennetut ohjelmat säilyvät palvelussa katsottavina puoli vuotta.


Palvelu on mielestäni ollut helppokäyttöinen ja todella kätevä. Ohjelmia voi katsoa koska itselle parhaiten sopii, ja mikä parasta, ei tarvitse muistaa laittaa tallennuksia päälle! Viimeksi tänään muistin kauppareissulla, että eräs seuraamani ohjelma unohtui tallentaa. Huokaisin helpotuksesta heti, kun muistin Watsonin tallentavan kanavan ohjelmat automaattisesti.
Näin lapsiperheellisenä on myös todella mukavaa, että lastenohjelmaa saa aina tarvittaessa pyörimään. Omat lapset harvoin ovat tv:n ääressä silloin, kun sieltä heille sopivaa ohjelmaa tulisi. Watson ilahduttaa siis tässäkin kohtaa, kun Pikku Kakkosen saa päälle muutamalla napin painalluksella mihin aikaan tahansa.


Eipä palvelusta oikeastaan pahemmin huonoa sanaa ole sanottavana. Yhteys toimii, tallennukset toimivat, laitteet toimivat. Ainoastaan kelaussysteemiin voisi toivoa jotakin muutosta, tällä hetkellä kun kelaaminen tapahtuu hyppäystaktiikalla eli ohjelma hyppää pienen matkaa eteenpäin. Monesti kohta, johon ohjelmassa haluaisi päästä, on tällä tavalla hieman hankala löytää. Suuria ongelmia ei tästäkään ole tosin koitunut.
Maksu-tv- pakettitarjonta on myös hieman suppea. Tällä hetkellä oma olo on sellainen, että mikäli Watsonilla olisi tarjota meille "tärkeä" kanavapaketti, joka tällä hetkellä on osa tilaamaamme Sonera Viihdettä (jonka Watson muuten toimivuudessaan voittaa mennen tullen), saattaisi perheemme hyvinkin vaihtaa kokonaan Watsonille. Nyt kuitenkin vielä harkitsemme, sillä tätä kyseistä kanavapakettia ei tosiaan Watsonin kautta ainakaan toistaiseksi ole saatavilla.

Watson- palvelu kustantaa kuukaudessa 9,90 €. Palvelun käyttöön tarvittava tv-tikku puolestaan on  99 € hintainen.

Myöhemmin tulossa vielä postausta ainakin Watsonin ja Makuunin yhteistyöstä eli kuinka elokuvavuokraus toimi!

4 kommenttia:

 1. Yksi ongelma on mielestäni liian pieni teksti ohjelmaoppaassa ja asetuksissa sitä voisi viilata. Samoin tallennukseen niin että voisi asettaa itse aika välin jossa tallennus tapahtuu. Kun laittaa vaikka tv2 aamun Lastenohjelmia ns. Puolenvuoden tallennukseen niin ne pilkkoutuu aika pieniin osiin ja joutuu kokoajan valitsemaan katsottavan ohjelman kun ne on pätkissä. Muuten olen myös erittäin tyytyväinen palveluun! Laitteet pelaa ja katselu onnistuu. Jotain pätkimistä on iltaisin esiintynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Meillä ei koettu ongelmaksi tekstin kokoa, mutta toki olisi aina plussaa, mitä enemmän palvelua pystyisi räätälöimään nimenomaan itselle ja omille laitteille sopivaksi.
   Ohjelmien tallennuksen suhteen olen samaa mieltä. Kätevämpää olisi, kun ei tosiaan tarvitsisi olla vähän väliä erikseen laittamassa ohjelmaa pyörimään.

   Poista
 2. Pidin myös watsonista juuri tämän kellonaikaan sitoutumattomuuden takia. Itse asiassa sitä tv-tikkuahan ei tarvita jos ei aio katsoa tv:n kautta. Tietokoneella ja mobiililaitteilla voi katsoa muutenkin. Mukavampi olisi tietty maata sohvalla katsomassa isosta laitteesta, kun tästä pienestä tabletista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi!
   Uutta tietoa minulle. Meidän taloudessamme palvelua testattiin vain tv:llä, joten tikku on ollut käytössä.

   Poista